Es Castell ret homenatge al llinatge Sans/Sanz

Es Castell ret homenatge al llinatge Sans/SanzL' Ajuntament des Castell retrà homenatge a la família Sanz/Sans en el transcurs de l'acte institucional de commemoració de la fundació de la Vila des Castell que tindrà lloc el proper divendres 8 de febrer a la sala de plens del consistori a partir de les 20 hores.

Es tracta d'una iniciativa que se celebrarà per vuitè any consecutiu, de manera que ja s'ha convertit en tota una tradició. El seu objectiu no és altre que recordar els orígens del municipi i, al mateix temps, dur a terme un reconeixement públic de vincle amb la història dels llinatges més antics de la població.

En actes anteriors es va dur a terme un emotiu homenatge a les famílies Serra, Quevedo, Victori, Espineta, Vila, Preto i Fuxà. Aquest any la família Sanz/Sans rebrà el reconeixement del poble i de la corporació municipal.

El primer Sans del qual tenim constància era un militar del Castell de Sant Felip, de nom Cosme, que el 1582 ja vivia en una casa de Sa Raval, als afores de la fortalesa. Va contreure matrimoni en la capella del Castell de Sant Felip en 1591 amb María Hernández, també resident al poble, i els quatre fills homes que van tenir van ser soldats com ell. Va morir el 1652 i va ser enterrat a la cripta de l'església d'aquest recinte militar. Un bon exemple de la vida dels primers habitants del nostre poble.

L'alcalde Lluís Camps iniciarà l'esdeveniment amb la benvinguda als assistents i, a continuació, el Sr, Marc Pallicer Benejam, oferirà una conferència relacionada amb la història del municipi.

El músic Benjamí Sintes al violí amenitzarà l'acte.

Hi són convidats representants de les principals associacions des Castell, autoritats locals i insulars, totes les persones del llinatge Sanz/Sans que vulguin assistir i els ciutadans en general.

 
Ajuntament des Castell