Les càpsules de plàstic i alumini de cafè es podran portar a qualsevol deixalleria de Menorca on disposaran de contenidors específics per aquest residu (no cal buidar-les)

RECULL I RECICLA LES CÀPSULES DE CAFÉ

RECULL I RECICLA LES CÀPSULES DE CAFÉLes càpsules de plàstic i alumini de cafè es podran portar a qualsevol deixalleria de Menorca on disposaran de contenidors específics per aquest residu (no cal buidar-les)

El Consorci de Residus i Energia de Menorca ha signat recentment un conveni amb l'empresa Nestle per tal de gestionar la recollida i reciclatge de les càpsules de cafè. Les set deixalleries de l'illa disposaran de dos contenidors específics per a les càpsules de cafè, un per les de plàstic i l'altre per les d’alumini.

Es tracta d’una solució transitòria, ja que la llei 8/2019 de residus de les Illes Balears, en el seu article 23, fa referència a les càpsules de cafè d’un sòl ús, infusions i altres utilitzades en cafeteres i estableix que a partir de l’1 de gener del 2021 aquestes hauran de ser fabricades amb materials compostables o bé fàcilment reciclables.

Cada hora es llencen prop d’un milió de càpsules de cafè en tot el món, això suposa més de 7 mil milions anuals de càpsules. Aquest fet esdevé una greu problemàtica mediambiental a causa de la quantitat de residus que generen i de la dificultat del seu reciclatge. Les regulacions no consideren les càpsules un envàs i no s’ha de llençar al contenidor groc ja que, sempre hi queden restos orgànics.

 
Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 registre@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell