Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

La Biblioteca des Castell acollirà la xerrada 'La lectura, espai de la possibilitat', amb Carme Serret i Fabricio Caivano

La Biblioteca des Castell acollirà la xerrada 'La lectura, espai de la possibilitat', amb Carme Serret i Fabricio Caivano18 d'octubre de 2019

Una xerrada entre dues de les persones que més saben de lectura infantil i juvenil. Un acte pensat per a mares, pares, educadors, persones, en definitiva, que entenguin que l’educació és un valor fonamental.

Tota educació necessita perspectives narratives que ajudin a comprendre el món que ens envolta, a despertar interessos, a abordar el coneixement i a adquirir una comprensió integrada de la vida i dels altres. Llegir ens pot ajudar a saber més, sobretot de nosaltres mateixos, pel contrast amb mons que no ens són propis, que amaguen el misteri i la possibilitat d’aprendre coses que d’altra manera no es poden ensenyar.

Ens endinsarem en el fascinant món dels llibres per a infants: què llegir, com escollir les lectures, llegir abans de llegir, com abordar la poesia, la importància de contar contes, educar les emocions, resoldre emergències afectives… I també respondrem a les qüestions que els assistents vulgueu plantejar.

Fabricio Caivano

Nascut a Barcelona, Fabricio Caivano és llicenciat en Dret i diplomat en Sociologia en l'especialitat d'Educació. És editor de la revista CLIJ, Quaderns de Literatura Infantil i Juvenil, des de la seva aparició en 1988, així com fundador de Cuadernos de Pedagogía (1974), que va dirigir durant vint-i-cinc anys. 

La seva activitat periodística s'ha desenvolupat en premsa escrita i audiovisual. Va ser coordinador de la Secció de Cinema Documental Tiempo de Historia de la Setmana de Cinema de Valladolid (Seminci) entre 1984 i 2005 i assessor i guionista del programa educatiu Aula Visual de TV3.

La seva labor periodística s'ha estès a diferents àmbits com l'estudi i la recerca. És expert i consultor en les activitats relacionades amb premsa i escola, audiovisuals i educació cinematogràfica, educació i Ciències Socials, Literatura Infantil i Juvenil o foment de la lectura.

Autor de nombrosos estudis sobre educació, ha participat en conferències, taules rodones i seminaris en universitats, escoles d'estiu, instituts de ciències de l'educació, escoles de formació del professorat, centres de professors, així com en congressos a Espanya, França, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Colòmbia, Cuba, l'Argentina i l'Uruguai. El 1983 va ser designat membre del Consell Escolar d'Estat pel Ministre d'Educació en el grup de “personalitats de reconegut prestigi” i integrant del Grup d'Educació de la UNESCO de Catalunya.

Entre altres reconeixements que ha rebut per la seva trajectòria destaca el Premi Esteban Barcia de Periodisme Educatiu del diari El País i en 2010 el Premi Nacional de Periodisme Cultural.

Carme Serret

Carme Serret, una persona que en sap molt de contes, filosofia i educació. Com ella mateixa explica, va néixer en un petit i preciós poblet. Allà, els contes que li explicava el seu pare i els pocs llibres que va poder llegir li van fer sospitar, des de ben petita, que a través de les pàgines d’un llibre podia arribar més enllà de les muntanyes que l’envoltaven.

Molt probablement per això va estudiar filosofia i en acabar, convençuda que els contes n’estan plens, de filosofia, es va dedicar a explicar-la com qui conta contes. I així és com s’ha passat més de mitja vida, explicant contes i històries en escoles i altres indrets. Intentant contagiar des de les aules la passió per la lectura als nois i noies, que, com totes les passions, no s’ensenya, només es contagia.

Aquesta passió encara la compagina amb d’altres com ara fer classes a futurs educadors a la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB.

 

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell