Salvador Moragues, Jordi Vidal i Gonçal Seguí renuncien al càrrec de regidor

Salvador Moragues, Jordi Vidal i Gonçal Seguí renuncien al càrrec de regidor

Tots tres deixen l'Ajuntament per circumstàncies personals sobrevingudes

5 de juliol de 2020

 

Salvador Moragues, regidor de Vies Públiques, Manteniment i Brigada d'Obres; Jordi Vidal, regidor de Festes, Joventut, Educació i Turisme; i Gonçal Seguí, regidor de Medi Ambient; van renunciar el passat divendres als seus càrrecs per motius personals.

 

Així ho van explicar en roda de premsa la batlessa Joana Escandell i el primer tinent d'Alcaldia, Joan Antoni Serra, acompanyats de tot l'equip de govern.

Unitat de l'actual equip de govern

 

Joana Escandell  va agrair la feina que han fet tots tres regidors durant aquest primer any de mandat, i va explicar que "per circumstàncies personals sobrevingudes, els tres regidors, cadascú amb els seus motius, han decidit deixar en aquests moments la regidoria".

Escandell va recalcar que "no hi ha cap problema dins l'equip de govern ni rompem cap pacte, i per això volem donar una imatge d'unitat", i va afegir que "aquest equip de govern està tirant endavant els projectes i hi haurà una continuïtat".

La batlessa també va assenyalar que les tres renúncies s'han dut a terme en aquest moment per tal d'aprofitar la davallada d'activitat del mes d'agost, i poder fer "un traspàs tranquil i responsable per començar a fer feina amb els nous regidors al setembre, quan comenci el nou curs polític". 

Finalment, Escandell va explicar que per part del PSOE entraran a l'equip de govern Ana Til i Pedro Sánchez, i va anunciar que durant les pròximes setmanes es durà a terme una reordenació de les regidories. Per part de Som Es Castell, i en subtsitució de Gonçal Seguí, entrarà Marisa Álvarez. 

Coherència i responsabilitat política

Pel que fa a la renúncia de Gonçal Seguí, el primer tinent d'Alcaldia, Joan Antoni Serra, va explicar que respon al compliment del codi ètic de Som Es Castell. "Els polítics no podem predicar una sèrie de princips basats en el compliment de la llei i els procediments administratius i després saltar-nos aquests procediments", va subratllar. 

Serra també va assegurar que des de Som Es Castell "volem donar exemple de què és possible una manera diferent de fer política: una manera transversal, transparent i pensant exclusivament en l’interès general de la població".


En referència a la cessió verbal per part de Seguí d'un terreny municipal sense cap ús per a la pastura de quatre cavalls, el primer tinent d'Alcaldia va lamentar que "no és de rebut que la denúncia pública del seu 'presumpte' tracte de favor amb la cessió d'una tanca per a la pastura d’uns cavalls, vengui dels mateixos que han permès cessions verbals d’espais municipals moltissim més imprescindibles per desenvolupar les tasques de l’entramat associatiu i ciutadà".

A més, Serra va voler fer una menció especial a "a
quelles persones que han trobat dins la política un espai on esprémer el seu afany de poder, de protagonisme i d’influència, sense escrúpols, i que ara volen donar-nos lliçons del que ells no van ser capaços de complir durant els 16 anys al davant d’aquest Ajuntament".


Per la seva banda, Gonçal Seguí va reconèixer que "les coses no es van fer com tocava i hem après la lliçó, i jo ara faig un pas al costat i deix passar al següent company".