L'incivisme d'uns pocs que paguem entre tots

L'incivisme d'uns pocs que paguem entre tots1 de setembre de 2020

Fa dues setmanes, van aparèixer diferents dipòsits de residus de construcció i demolició abandonats a la zona del final del carrer Agamèmnon i el camí Vell des Castell a Maó (zona de Repòs del Rei).

Sembla que algun particular o alguna petita empresa de construcció va decidir que, en lloc de gestionar de manera correcta els residus d'obra procedents d'alguna reforma, era més fàcil, senzill i barat tirar-ho en una zona pública i contaminar l'entorn de tots.

L'Ajuntament vol apel·lar a la responsabilitat de tothom i recordar que existeixen normes referents a la gestió de residus, i que abandonar-los en qualsevol lloc suposa una infracció greu i un potencial risc de contaminació del sòl i les aigües.

A més, existeixen formes de gestionar els residus de manera correcta en els punts verds, gratuïtament per als particulars i a un preu irrisori per als professionals (19,80 €/Tn).

L'Ajuntament també vol recordar que aquests abocaments il·legals tenen un cost extra que ha de pagar tota la ciutadania. En aquest cas concret, per a retirar l'abocament il·legal s'han hagut d'emprar un total de 5 hores de treball de dos peons de la Brigada. També cal afegir el cost del camió grua municipal i el pagament de la factura que l'empresa privada de gestió de residus ha de cobrar a l'Ajuntament per dipositar el material contaminat en les seves instal·lacions.

Tots aquests recursos surten de les arques municipals, i és per això que l'incivisme d'uns l'acabem pagant entre tots.
 

 
Properes activitats Anar a l'agenda...
Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 registre@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell