Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

El metge Mateu Seguí serà el pregoner de les festes de Sant Jaume 2016

El metge Mateu Seguí serà el pregoner de les festes de Sant Jaume d'enguany. L'Ajuntament des Castell l'ha escollit perque és una persona vinculada al municipi durant tota la seva vida, ja que, de fet, quan tenia entre 4 i 5 anys passava els estius a una casa que els seus pares llogaven a Cales Fonts i, més tard, anava diàriament amb bicicleta a casa del seu oncle Juan Antonio, al C/ Fontanilles, a jugar amb els seus cosins i a nedar al port. Vivia les festes i l´ambient del poble com si fos nascut a Es Castell. Per açò, sempre va tenir a aquest poble com a part seva, com a qualque cosa pròpia.

Havent acabat la carrera de medicina, aprovat l’oposició al Cos Nacional de Metges Titulars (1984) i després de haver passat 6 mesos as seu primer destí a Lleida, el Ministeri de Sanitat li va permetre canviar de destí i optar provisionalmenta a ser metge titular des Castell, atès que el metge d´aquets municipi (Dr Emiliano Gonzalez) havia mort. En principi, va esser un nomenament per un any, fins el proper concurs de trasllat. El temps va passar, va concursar guanyant la plaça i des Castell ja no es va moure.


Més cavalls i més focs artificials per Sant Jaume


Un total de 70 cavalls participaran a les festes patronales des Castell, dels quals 54 pertànyen al municipi. Aquesta xifra suposa un increment de 13 cavalls en comparación amb l'any passat. Aquest és el segon any del bienni de l'actual Junta de Caixers i s'ha de destacar la participació als jaleos del caixer més jove, Jaume de la Puerta Martorell, amb nou anys d'edat, i el caixer més gran, Jordi Borrás, amb 65 anys complerts. A més, la qualcada comptarà amb la participació de dos fabiolers, Antoni Sans (dia 24) i Vladislav Pau Febrer (dia 25).


El programa de festes és molt variat, complert i extens ja que inclou tota mena d'activitats per totes les edats que, de fet, ja van començar el passat dia 1 de juliol amb la inauguració de l'exposició fotogràfica “Sant Jaume, una altre mirada”, que romandrà oberta fins dia 16 d'aquest mes a la sala Multifuncional, en horari de dilluns a dissabte de 19 a 21 hores.


Demà divendres dia 8 a partir de les 19 hores se celebrarà un concurs de paelles a Cala Corb, organitzat per l'Associació Espanyola contra el Càncer i que comptarà amb les actuacions de Los Veteranos, Ball en Línia amb Viky i, finalment, Ita Llopis i Carlos Mangado.


Dissabte dia 9 de juliol el Camp de Futbol Municipal acollirà, a partir de les 20 hores i fins les 5 de la matinada, el Festival de Música Electrònica més important de Menorca amb la participació d'Oscar Aguilera, Agatha Per, Vinyl Tech Duo, Eber & Simon Sadler, Fede García & Pablo Cabellos, Brothers Sound System i Dirty & Homeless.


Al dia següent, Cala Corb tornarà a ser, a partir de les 22 hores, l'escenari privilegiat de l'actuació d'Agustín el Casta, un personatge televisiu i amb molts de seguidors.


Tots els actes són importants, però convé fer especial menció a la presentació del llibre “Mals Noms”, de Xavi Martin, dia 16 d'aquest mes a les 20 hores a la sala de plens de l'Ajuntament, i el concert de la Banda des Migjorn Gran, dia 20 de juliol a les 21 hores al camp de Futbol Municipal.


Les activitats previstes s'aniran celebrant cada dia fins arribar al moment central de les festes, els dies 24 i 25 de juliol.


Convé recordar que l'Ajuntament ha recuperat enguany dos dies de focs artificials, 25 (Gloriós Sant Jaume) i 26 (Santa Anna) de juliol a les dotze de la nit i, a més, s'ha de destacar que el guanyador del concurs per il·lustrar el programa de les festes és Adrián Hernández Guerrero.


Finalment, l'Ajuntament des Castell fa una crida a la moderació en el consum d'alcohol i, per aquest motiu, s'ha adherit a la campanya del Consell “Millor sense alcohol”.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell