Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          
 
Amb el lema “l'Aigua és un bé escàs. Pensa-hi!”, s'han ideat consells de bones pràctiques per a estalviar aigua a diferents espais de la llar.

Campanya de conscienciació per a l'estalvi d'aigua

Les Illes Balears estan patint una gran sequera meteorològica i hidrològica. Per això, la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, mitjançant la direcció general de Recursos Hídrics, ha posat en marxa una campanya de publicitat institucional per a sensibilitzar la ciutadania de la importància de fer un ús més racional de l'aigua.

El principal consum d’aigua de la llar és al bany i a la cuina. Si teniu en compte els consells següents, podeu aconseguir un estalvi considerable d’aquest bé tan escàs.

- Disminuïu el volum de les cisternes del WC afegint-hi una botella d’aigua o un altre objecte. Podeu estalviar 12 litres d’aigua per persona.
- Posau un poal a la dutxa per recollir l’aigua fins que surti calenta. Podeu reutilitzar entre 2 i 5 litres d’aigua per usar-la després per fregar o regar les plantes.
- Triau la dutxa en lloc d’omplir la banyera. Podeu estalviar uns 200 litres d’aigua.
- Tancau l’aixeta mentre us ensabonau, afaitau o rentau les dents. Una aixeta oberta pot consumir més de 12 litres d’aigua per minut.
- No faceu servir el WC com a paperera. Cada descàrrega implica entre 6 i 12 litres d’aigua.
- A la cuina es consumeix una gran quantitat d’aigua. Utilitzau els electrodomèstics amb la càrrega màxima i en el programa econòmic. Una rentadora consumeix entre 60 i 90 litres d’aigua; el rentaplats, entre 18 i 30 litres.
- Si escurau, utilitzau dues piques.
- No descongeleu aliments posant-los baix el doll de l’aigua.
- Rentau els aliments en un recipient i reutilitzau l’aigua.

 
Imatges relacionades
 
 

CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell