Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

La presidenta del Govern es nega a rebre a l'alcalde d'Es Castell

Els Ajuntaments de Maó i Es Castell van acordar el passat mes de març gestionar de forma conjunta un projecte que permeti reutilitzar les aigües residuals de la depuradora que tracta les aportacions hídriques de tots dos municipis.


La iniciativa preveu separar les aigües residuals i les pluvials, la qual cosa permetrà dur a terme un tractament terciari de l'aigua que arriba a la depuradora, de manera que les aigües residuals podran ser reutilitzades amb finalitats agrícoles, de recàrrega d'aqüífers i també per a la neteja dels carrers. El pla dissenyat preveu també incorporar zones d'Es Castell que ara queden fora de la xarxa de sanejament, com Cala Sant Esteve, Sínia Riera i Trebalúger.


Els dos ajuntaments van acordar llavors actualitzar un projecte ja existent que va ser redactat el 2009, per posar funcionament una xarxa de sanejament que separi les aigües residuals i les de pluja, i sol·licitar al Govern les inversions necessàries per començar a executar al aquesta legislatura.


Des del passat 25 de maig l'Ajuntament d'Es Castell ha sol·licitat reiteradament a la Secretària de Presidència del Govern dels Illes Balears una cita amb la presidenta de la màxima institució autonòmica, Francina Armengol, per poder tractar aquest assumpte, conjuntament amb l'Ajuntament de Maó, aprofitant algun dels seus desplaçaments a Menorca.


Finalment es va fixar data, hora i lloc per dur a terme aquesta reunió, el 26 d'agost a les 17 hores a l'Ajuntament d'Es Castell, però dos dies abans de la data assenyalada la presidenta del Govern va cancel·lar la seva visita a Menorca.


A més, cal recordar que el passat 18 de març el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, va visitar les instal·lacions i es va limitar llavors a respondre que el projecte havia de ser estudiat, però que les prioritats en aquest tipus d'infraestructures estaven en aquests moments en Mallorca ia Eivissa.


L'alcaldessa de Maó, Conxa Juanola, i jo mateix no quedem satisfets amb la visita del conseller, perquè vam entendre que no li va donar al projecte la importància que li correspon, i, a causa d'això sol·licitem la interlocució de la presidenta del Govern, Francina Armengol .


Han passat quatre mesos des de la nostra primera sol·licitud d'audiència a la presidenta del Govern i tenim la sensació que se'ns està donant llargues, segurament per provocar-nos cansament i tedi, i, per tant, acabem renunciant al projecte.


Els habitants d'Es Castell no es mereixen el menyspreu del Govern balear en un projecte tan important per al medi ambient. A més, entre els municipis de Maó i Es Castell aportem 1,9 milions d'euros en concepte de cànon de sanejament i això ha de tenir un retorn.


Francina Armengol hauria de recordar que és la presidenta de tots els habitants de Balears, no només dels seus votants, i ha de mantenir una relació de lleialtat institucional amb tots els ajuntaments d'aquesta comunitat autònoma sense excepció. Per tant, Armengol no pot ni ha de menysprear a cap alcalde, sense importar el seu color polític. ¿No serà aquest potser el problema?

 
Properes activitats GANGÀRIA Anar a l'agenda...
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell