Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Ruta de Tapes, Representació Històrica i Jura de Bandera per a civils el proper cap de setmana a Es Castell

El proper cap de setmana coincidiran a Es Castell la celebració de tres esdeveniments importants com són la XXII edició de la Ruta de Tapes, l'última Representació Històrica Ruta Cultural Menorca Britànica de la temporada i una Jura de Bandera per civils.


Les dues primeres iniciatives es celebren amb certa periodicitat en el municipi, en canvi, la Jura de Bandera per Civils és un acte nou en el qual participaran unes 300 persones. A més, la Brigada Paracaigudista de l'Exèrcit d'Espanya oferirà una demostració durant aquest esdeveniment.


la Jura de Bandera civil és l'expressió cívica, pública i individual de lleialtat cap a Espanya i cap als espanyols. Es tracta d'un compromís per defensar els interessos col·lectius i comprometre a això sent un bon ciutadà. La Jura també pot suposar, dins d'aquests valors ètics, el suport a la seguretat i la defensa d'Espanya.


XII Ruta Tapes

Un cop finalitzat el període estival, torna a Es Castell la Ruta de Tapes i, com és habitual, a partir de les 12 hores del dissabte 8 i diumenge 9 d'octubre, els 17 establiments participants serviran seus millors tapes més una beguda (canya , vi o refresc) pel mòdic preu de dos euros amb 50 cèntims. Els bars i les seves tapes són els següents:


1. Cas Pintor: Fajita Cas Pintor (Fajita Cas Pintor).

2. The Teapot Bar: Choricito amb pa (Spicy sausage with bread).

3. Bar Toni: Mini broqueta especial bar Tony en reducció de vi negre (Mini brochette special "bar Tony" with red wine sauce).

4. Bar Camacho: Piruleta arrebossada de llagostins amb allioli (Breaded shrimp lollypop with all i oli salze).

5. Mos Art: Caldereta de pop (Octopus stew).

6. Granja Es Castell: entrepanet farcit de filet entatxonat (Mini rolls Stuffed with Tenderloin).

7. Bar Sa Cala: Mordisco de mar Mediterrani (Bite of the Mediterranian sigui).

8. Badia Bar Restaurant: Llagostí marinat amb porro saltejat (Marinaded Shrimps with sauteed leeks).

9. Bar Illa: Galta ibèrica (Iberian pork Cheeks).

10. Can Omi: Torpedo de llagostí amb salsa de marisc (Shrimps with seafood salze).

11. Bar San Mamés: Llagostí en crosta de doritos i safaina manxega (Shrimp breaded with "Doritos" and "manxega" ratatouille).

12. Dofí Bar: Ou especial de pícnic saborós (Homemade scotch egg).

13. Hotel Carlos III: Enchilada de pollastre i deep de mango (Chicken with deep of mànec fruit).

14. Casa Kuenka: Tapa de galta manxega (Pork Cheeks with "manxega" salze).

15. Crêperie Biel s Cove: Mini Crep de pollastre amb curri a les fruites (Chciken curri mini crep with fruit salze).

16. El Vell Port: Calamar a la menorquina (Menorquin squid).

17. Barceló Hamilton Menorca: Xai amb espècies i arròs basmati (Lamb with spices and basmati rice).


L'Àrea de Comerç i Turisme de l'Ajuntament d'Es Castell organitza habitualment aquest esdeveniment i edita per a la seva difusió un total de 5.000 flyers informatius.


Representació Històrica Ruta Cultural Menorca Britànica

La Plaça Esplanada des Castell serà per quarta i última vegada aquest any l'escenari de l'hissat de la bandera del Regiment de Sòria després del Tractat d'Amiens, una representació històrica amb personatges caracteritzats de l'època que escenifica la cerimònia de lliurament de Menorca a l' corona espanyola per part dels britànics.


La performance, organitzada per l'Ajuntament d'Es Castell, el Consell Insular de Menorca i el Consorci Museu Militar de Menorca, comptarà amb la participació de dos oficials a cavall, vuit artillers, nou abanderats, dos fusellers amb armes, dos tambors, 6 pifre (flautes) i dos canons.


A la data assenyalada per la Història dos canons de campanya van disparar 21 salves d'honor. Durant la representació del proper diumenge 9 d'octubre a les 12 hores del migdia es disparen únicament dos salves d'honor, una pels artillers espanyols del Regiment de Sòria i l'altra pels artillers britànics del Regiment 17 de línia.


Aquestes representacions històriques estan emmarcades en les rutes històriques culturals, concretament a la Menorca Britànica, patrocinades pel Consell Insular de Menorca i se celebren a Es Castell durant la temporada turística des del mes de maig de 2013.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell