Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

La planta desnitrificadora comença a subministrar aigua potable als domicilis

La nova planta desnitrificadora entrarà en funcionament aquesta setmana per subministrar aigua potable amb totes les garanties sanitàries a un total de 6.000 habitants del nucli urbà d'Es Castell i les urbanitzacions de Son Vilar, Sol del Este i Santa Ana. Així ho ha anunciat avui el alcalde de la localitat, Lluís Camps, acompanyat pel conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares. D'aquesta manera, un any després de la finalització de les obres, els veïns d'Es Castell tornen a tenir aigua potable sense la necessitat de comprar-la embotellada.


Cal recordar que el programa Leader, dependent del Consell, va adjudicar l'obra el 5 juny 2015 a l'empresa Antonio Gomila S.A. per un import de 550.550 euros però el cost definitiu de la iniciativa ha estat de 610.000 euros, a causa de petites modificacions tècniques posteriors. El rebuig de la planta és de només un set per cent i s'ha optimitzat el rendiment perquè sigui sostenible amb el medi ambient. A dia d'avui, l'acumulació de nitrats és d'entre 40 i 45 mil·ligrams per litre, quan el màxim permès per considerar l'aigua com potable és de 50 mil·ligrams per litre.


El projecte s'ha demorat un any perquè ha estat necessari realitzar diverses proves i controls, amb l'objectiu de garantir que la planta funciona correctament i que l'aigua sigui apta per al consum humà. Cal esmentar que es disposava d'una autorització provisional de funcionament des de fa uns dos mesos i la Conselleria de Sanitat ha estat l'organisme competent que ha atorgat el permís definitiu.


La nova planta té capacitat suficient per incrementar el subministrament d'aigua a mesura que es vagin desenvolupant, en els propers anys, les infraestructures de sanejament i aigua potable de les urbanitzacions Sínia Riera (30 habitatges), Cala Sant Esteve (70 habitatges) i Trebalúger (300 habitatges). De fet, l'Ajuntament ja té pressupostat per a l'any que ve el projecte de Noria Riera.


Els problemes d'acumulació de nitrats a l'aigua a Es Castell es remunten a l'any 2006, sent alcaldessa de la localitat Irene Coll. Deu anys després s'ha aconseguit revertir la situació i avui ja es pot afirmar amb rotunditat que l'aigua corrent és potable a Es Castell.A causa de la importància de la notícia, l'Ajuntament ha organitzat una jornada de portes obertes a les instal·lacions de la planta desnitrificadora, situades a la carretera de Trepucó, demà dissabte de 10 a 13 hores.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell