Ajuntament des Castell
inici · avís legal · accesibilitat · rss · contactar  Cambiar de idioma al catalan  Cambiar de idioma al español 
Buscar
LOGO foto cabecera
Volver a la pagina de inicio Ir a la pagina de busqueda de informacion Email de contacto
Salutació del Batle Salutació del Batle

Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio
WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
 
Homenatge a la família Preto.
Dissabte 4 de febrer, a les 19.00 hores.

Acte Institucional de la Fundació des Castell

El dissabte 4 de febrer se celebrarà l'acte institucional de commemoració de la fundació de la Vila des Castell, fa exactament 246 anys. El poble des Castell, tal i com el coneixem actualment, té el seu origen en el ban signat el 4 de febrer de 1771 pel General John Moystin, aleshores governador interí de Menorca, en el que es manava demolir l'antic raval del Castell de Sant Felip i fundar la nova Vila Jorddi, Georgetown pels britànics, entre Calesfonts i Cala Corb, nom que ret homenatge a Jordi III d'Anglaterra que aleshores era Rei de Menorca.

Aquesta efemèride ens serveix per recordar els orígens de la població i, a més, per retre homenatge a les famílies més antigues vinculades a la història de la població. En anteriors ocasions es va realitzar un emotiu homenatge als llinatges Serra, Quevedo, Victori, Vila, Espineta. Aquest any, seguint la tradició, serà la família Preto la qual rebrà el reconeixement del poble i de la Corporació Municipal.

L'acte es desenvoluparà a la sala de Plens del consistori, el dissabte 4 de febrer a partir de les 19.00 hores, i començarà amb unes paraules de benvinguda de l'Alcalde, Lluís Camps. A continuació, F. Xavier Martín Martínez, Professor de Filosofia i Membre de la Secció de Llengua i Literatura de l'Institut Menorquí d'Estudis, realitzarà una breu semblança del paper del llinatge Preto al nostre municipi.

Posteriorment, es durà a terme l'acte d'homenatge amb el lliurament d'una placa commemorativa a la persona de més edat de la família Preto resident a la localitat, amb presència de les diferents branques familiars. Estan convidats a l'acte representants de les principals associacions des Castell i autoritats insulars.

Imatges relacionades
 

 
Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

 

Ajuntament des Castell

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12