Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Es Castell celebra el tradicional acte de commemoració de la seva fundació amb un homenatge a la família Preto

L'Ajuntament des Castell retrà homenatge a la família Preto en el transcurs de l'acte institucional de commemoració de la fundació de la Vila de Es Castell que tindrà lloc el proper dissabte 4 de febrer.


El poble d'Es Castell, tal com el coneixem actualment, té el seu origen en el bàndol signat el 4 de febrer de 1771 per General John Moystin, llavors governador interí de Menorca, en el qual es manava demolir l'antic raval del Castell de Sant Felip i fundar entre Calesfonts i Cala Corb la nova Vila Jordi, Georgetown pels britànics, nom que ret homenatge a Jordi III d'Anglaterra que llavors era Rei de Menorca.


Es tracta d'un esdeveniment que se celebrarà per sisè any consecutiu, de manera que ja s'ha convertit en tota una tradició. El seu objectiu no és altre que recordar els orígens del municipi i, al mateix temps, portar a terme un reconeixement públic de vincle amb la història dels llinatges més antics de la població.


En actes anteriors es va dur a terme un emotiu homenatge a les famílies Serra, Quevedo, Victori, Espineta i Vila. Aquest any la família Preto rebrà el reconeixement del poble i de la corporació municipal.


L'esdeveniment es durà a terme a la sala de plens del consistori a partir de les 19 hores. L'alcalde Lluís Camps donarà la benvinguda als assistents i, a continuació, el professor de Filosofia, membre de la Secció de Llengua i Literatura de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME) i veí d'Es Castell, Xavier Martín Martínez, oferirà una breu conferència sobre la vinculació amb el municipi del llinatge Preto. Posteriorment, es lliurarà una placa commemorativa a la persona de més edat d'aquesta família resident a la localitat. L'honor recaurà en Águeda Preto Pou, vídua de Mateu Sastre Jaumot, un matrimoni que durant molts anys va regentar la "Fonda Es Castell", popularment coneguda com "Cas Sastre".


Estan convidats a l'acte representants de les principals associacions d'Es Castell, autoritats locals i insulars i tots els ciutadans en general.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell