Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          
 
L'Àrea d'Ocupació del Departament d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca us convida a participar activament en el procés d'elaboració del Pla d'ocupació de Menorca (POM).

Pla d'ocupació de Menorca (POM)

L'Àrea d'Ocupació del Departament d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca us convida a participar activament en el procés d'elaboració del Pla d'ocupació de Menorca (POM).

Aquest pla, que forma part de la planificació estratègica insular, té com a principal objectiu el desenvolupament de polítiques actives d'ocupació. Es defineix en dues fases:

1. La primera correspon a l'anàlisi i estudi de la realitat en matèria d'ocupació a Menorca, encarregada a l'Observatori Socioambiental de Menorca de l'Institut Menorquí d'Estudis, del qual com a resultat es va obtenir un informe sobre el context socioeconòmic de Menorca.

2. A partir d'aquesta diagnosi inicial, comença una segona fase de participació i redacció del Pla, que recollirà les mesures i polítiques que es desenvoluparan fins al 2020.

Per tal que aquestes mesures incloses en el POM s'adeqüin a les necessitats reals de la població menorquina i que s'hi reculli la perspectiva empresarial, sindical, dels treballadors, de les persones aturades i de la població en general, és fonamental que la participació de tots els estrats socials presents a l'illa sigui activa i el màxim d'àmplia possible.

Per aquest motiu, i amb l'objectiu de facilitar la participació de tota la població menorquina en l'elaboració del POM, s'obriran una sèrie de canals de participació, entre els quals s'inclouen:

- Enquesta ciutadana, amb dues modalitats: una modalitat en línia, a la qual podran accedir a través d'aquesta web totes les persones interessades a oferir el seu punt de vista, les seves propostes i les seves observacions sobre la situació laboral a Menorca, i una modalitat presencial, que tindrà el mateix objectiu.

- Formulari per a empreses, mitjançant el qual les diferents empreses territorials podran aportar informació rellevant sobre la seva estructura organitzativa per a la redacció del pla.

- Entrevistes personals, dissenyades per obtenir informació concreta i en profunditat de cada un dels aspectes que formen part de la realitat laboral a l'illa.

- Meses tècniques de treball, en les quals s'establirà un debat constructiu entre els actors que, tant per la seva formació com per la seva experiència, tenguin un coneixement ampli de la realitat laboral.

- I, finalment, un fòrum de participació social que serà espai de debat i reflexió conjunta sobre les conclusions obtingudes al llarg de tot el procés de participació. Hi seran representades totes les parts implicades en matèria d'ocupació i treball.

Aquestes eines de participació romandran obertes a la població menorquina durant la fase participativa d'elaboració del Pla d'ocupació de Menorca, durant els mesos de febrer i març.

Si vós o la vostra entitat estau interessats a participar-hi a través de qualsevol de les eines de participació anteriorment esmentades o voleu aportar el vostre punt de vista sobre la situació laboral a Menorca, podeu posar-vos en contacte amb la Direcció Insular de Joventut, Ocupació i Innovació a través d'aquesta web, de l'adreça electrònica formacio@cime.es o del telèfon 971.356.246.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell