Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Es Castell utilitzarà la realitat augmentada aplicada a la promoció turística

L'Ajuntament des Castell ha signat un conveni de col·laboració amb l'empresa Runaway Trips SLU que gestiona la plataforma digital Menorca Runaway, l'única guia turística virtual de l'Illa que utilitza la realitat augmentada per oferir informació d'interès a residents i, sobretot, visitants.


Aquesta plataforma disposa d'una pàgina web i una aplicació mòbil per a dispositius que utilitzen els sistemes operatius iOs i Android, està traduïda a 10 idiomes, disposa de mapes propis i es pot utilitzar sense connexió a Internet. Però, el més innovador i diferent de la mateixa és que fa ús de la realitat augmentada per informar els usuaris dels principals llocs d'interès, a nivell comercial i turístic, així com d'activitats de tota índole registrades en una agenda específica del municipi i gestionada directament pel mateix.


Per exemple, quan un visitant arribi al municipi des Castell l'aplicació l'informarà i li indicarà en temps real on són les principals zones d'aparcaments de la localitat, com arribar fins Calesfonts i als monuments més importants com el Fort Malborough o el Castell de Sant Felip, així com l'emplaçament i la data d'activitats estivals habituals com el Mercat de Nit o Música a la Fresca. L'aplicació també assenyalarà la direcció exacta dels comerços adherits a la mateixa.


Es tracta, per tant, de la guia turística i comercial més completa i actual de tota Menorca que forma part de la important xarxa internacional Runaway Trips, àmpliament coneguda en molts països del món i les més utilitzada pels viatgers. Cal destacar que, a pocs mesos de la seva entrada en funcionament a Menorca, ja s'han registrat prop de 275.000 visualitzacions d'usuaris de diferents llocs del planeta com, per exemple, el continent australià.


Cal destacar que l'Ajuntament podrà disposar a finals d'any d'un ampli resum estadístic de l'ús de l'aplicació mòbil realitzada pels turistes visitar aquesta localitat durant la present temporada estiuenca.

 
Properes activitats GANGÀRIA Anar a l'agenda...
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell