Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

El professor Xavier Martin serà el pregoner de les festes de Sant Jaume 2017

L'Ajuntament des Castell ha decidit que el professor de Filosofia de l’IES Cap de Llevant de Maó, Xavier Martín Martínez, sigui el pregoner de les festes de Sant Jaume 2017.


Xavier Martín Martínez va néixer l’any 1958 al carrer Xisco es Barberet, cantonada amb l’Esplanada, del poble des Castell. Està casat amb na Isabel Martín i és pare de 3 fills dominicans: Claribel, David i Joel.


Inicià estudis superiors al Seminari de Menorca, posteriorment a la Facultat de Barcelona i a la Universitat de les Illes Balears. Ha estat professor de secundària a l’IES Joan Ramis i Ramis, Josep M. Quadrado, Instituto Complutense de Alcalá de Henares, IES Pasqual Calbó i, darrerament, a l’IES Cap de Llevant de Maó, on actualment és professor de filosofia des de l’any 1996.


L’any 1978 participà com a cofundador del grup folklòric Castell de Sant Felip, durant els anys 1978-1984 fou cap d’agrupament de l’Agrupament Escolta Àngel Ruiz i Pablo des Castell i és elegit president dels Escoltes de Menorca per al trienni 1988-1991. A més, s'ha de destacar que a partir de l’any 1988 col·laborà els estius, juntament amb la seva dona, en projectes de desenvolupament a la República Dominicana. L’any 2000 es crea la Plataforma Ciutadana des Castell i és elegit el seu president. Aquest col·lectiu reunirà veïns del poble i naixerà amb l’objectiu de reivindicar la titularitat pública dels antics quarters de l’Esplanada davant la subhasta per la privatització del principal patrimoni del poble des Castell.


Des de l’any 2003 és membre numerari de la Secció de Llengua i Literatura de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME). Ha publicat diferents llibres i un bon grapat d’articles de temàtica menorquina, especialment sobre teatre antic a Menorca. Entre els llibres publicats s'han de destacar Malnoms i sobrenoms del poble des Castell (2016), Presa i Conquista de la Illa de Menorca feta per lo Rei Anfós (2014), obra de teatre profà d’origen medieval; La Comèdia de los Pastorells (2005); L’Adoració de los Reis Magos (2001), Imatges del passat. Es Castell (2005), L’església del Roser des Castell. Aproximació històrica i religiosa (1995), entre d’altres.


L’any 2015, amb motiu de 150è aniversari del naixement de l’escriptor des Castell Àngel Ruiz i Pablo, actuà com a comissionat de l’Any Àngel Ruiz i Pablo, juntament amb la coordinadora científica de l’IME. Finalment, l’any 2012 creà, juntament amb en Benjamín Sintes, el grup de música antiga Gaudium et musica.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell