Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Les festes de Sant Jaume comptaran amb la participació de 60 caixers

Un total de 60 caixers participaran a les festes patronales des Castell, dels quals 51 són del poble, 1 de Maó i 8 de Sant Lluís. Aquest és el primer any del bienni de l'actual Junta de Caixers i s'ha de destacar la participació als jaleos del caixer més jove, Jaume de la Puerta Martorell, amb deu anys d'edat, i el caixer més gran, Mariano Escanero Victory, amb 58 anys complerts. A més, la qualcada comptarà amb la participació de dos fabiolers, Vladislav Pau Febrer (dia 24) i Cristina Fullana (dia 25).


El programa de festes és molt variat, complert i extens ja que inclou tota mena d'activitats per totes les edats que, de fet, ja van començar el passat dia 1 de juliol amb un festival de gimnasia rítmica al Poliesportiu Municipal. Pràcticament cada dia durant tot el mes de juliol hi ha una activitat programada, però s'ha de destacar, sense cap mena de dubte, el concert que es celebrarà aquest divendres 7 de juliol al pàrquing de l’escola, ja que es tracta d'un tribut a Queen amb l'espectacle “Don’t stop me now” del grup “Dios salve a la reina” (God save the Queen).


Dijous 13 de juliol es celebrarà a l’Escola Infantil Es Soleiet una gran Festa de s’Esport de distinció als esportistes destacats de l’any i l'endemà, podrem gaudir un any més del tradicional gran concurs de paelles a Cala Corb, organitzat per l’Associació Espanyola contra el Càncer i amenitzat per l’escola “Tot Ball”, “Veteranos de Maó” i Carlos Mangado & Ita Llopis.El Festival de Música Electrònica que els darrers anys es celebrava al camp de fútbol municipal enguany s'ha reinventat i canviarà d'horari i d'escenari, de manera que s'ha convertit en un Vermut Electrònic que es podrà gaudir a la zona d'esbarjo del Molí del Camí Vell de Maó dissabte dia 15 de 12 a 21 horas.


Tots les activitats són importants, però convé fer especial menció de l'actuació de Tomeu Penya diumenge 23 a les 22 hores a Cala Corb, tot just un dia després del pregó de festes que enguany ens oferirà el professor de Filosofia de l’IES Cap de Llevant de Maó, F. Xavier Martín Martínez, en el transcurs de l'habitual acte oficial d'inici de les festes de Sant Jaume, dissabte dia 22 a partir de les 20.30 hores.Les activitats previstes s'aniran celebrant cada dia fins arribar al moment central de les festes, els dies 24 i 25 de juliol.


Convé recordar que l'Ajuntament va recuperar l'any passat dos dies de focs artificials, 25 (Gloriós Sant Jaume) i 26 (Santa Anna) de juliol a les dotze de la nit i, a més, s'ha de destacar que el guanyador del concurs per il·lustrar el programa de les festes és Teresa Santacana.


Finalment, l'Ajuntament des Castell fa una crida a la moderació en el consum d'alcohol i recorda als ciutadans que el municipi participa en el projecte Regot amb l'objectiu de disminuir la generació de residus incentivant l'ús de gots reutilitzables.


Xavier Martín Martínez, pregoner de les festes de Sant Jaume 2017


Tal com ja es va anunciar el passat mes de juny, L'Ajuntament des Castell ha decidit que el professor de Filosofia de l’IES Cap de Llevant de Maó, Xavier Martín Martínez, sigui el pregoner de les festes de Sant Jaume 2017.

Xavier Martín Martínez va néixer l’any 1958 al carrer Xisco es Barberet, cantonada amb l’Esplanada, del poble des Castell. Està casat amb na Isabel Martín i és pare de 3 fills dominicans: Claribel, David i Joel.


Inicià estudis superiors al Seminari de Menorca, posteriorment a la Facultat de Barcelona i a la Universitat de les Illes Balears. Ha estat professor de secundària a l’IES Joan Ramis i Ramis, Josep M. Quadrado, Instituto Complutense de Alcalá de Henares, IES Pasqual Calbó i, darrerament, a l’IES Cap de Llevant de Maó, on actualment és professor de filosofia des de l’any 1996.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell