Les obres de construcció d'una passarel·la entre Moll d'en Pons i Cala Corb començaran en una setmana

Les obres de construcció d'una passarel·la entre Moll d'en Pons i Cala Corb començaran en una setmanaEl projecte de construcció d'una passarel·la que unirà Moll d'en Pons i Cala Corb s'iniciarà en el termini d'una setmana. Així ho han anunciat aquesta mateixa tarda l'alcalde de Es Castell, Lluís Camps, el regidor d'Urbanisme d'aquest municipi, Florencio Conde, i el representant a Menorca d'Autoritat Portuària de Balears, Vicent Fullana.


Aquesta iniciativa, anunciada al març de 2015, contempla l'ampliació d'uns 200 metres del Moll d'en Pons amb el mateix tipus de paviment i, a continuació, es construirà una passarel·la fixa de fusta ancorada a la roca que vorejarà la costa fins arribar a Cala Corb, creant així un pas de vianants que salvarà el penya-segat i, a més, permetrà ordenar els fondejos existents a la zona amb 65 amarradors fixos per a embarcacions d'eslora inferior a 8 metres. Es tracta d'una primera fase d'instal·lació d'un total de 420 metres lineals d'obra civil més una passarel·la de fusta sintètica de tres metres i mig d'amplada.


El pressupost global d'aquest projecte és de 2 milions 357.000 euros i les obres ja han estat adjudicades a l'empresa UTE Pantalans Cala Corb per a la seva execució en un termini de sis mesos.


A més, Autoritat Portuària de Balears ja ha iniciat el procés de licitació de la segona fase d'aquest projecte que contempla la connexió de Cala Figarassa i El Fonduco, unes obres el termini d'execució també seria de 6 mesos i podrien començar al juliol de l'any en curs. El representant d'APB, Vicent Fullana, ha anunciat que en aquest tram costaner s'utilitzaria una base de formigó i paviment revestit de fusta per motius estètics, perquè és una zona molt profunda i la roca no permet l'ancoratge d'una passarel·la. El cost de les obres és de 700.000 euros i s'habilitaran entre 35 i 40 amarratges per a embarcacions de menys de 8 metres d'eslora.


Cala Pedrera i Cales Fonts

L'alcalde d'Es Castell, Lluís Camps, ha anunciat que en un termini de 15 dies s'iniciaran també les obres d'ampliació del solàrium situat a Cala Pedrera, amb l'objectiu d'incrementar la seguretat de la zona i augmentar l'espai disponible en l'actualitat . Les obres han estat adjudicades a l'empresa IMMAPROCO S.L. i el termini d'execució és de dos mesos amb un cost de 29.000 euros.


A més, en breu s'instal·larà de manera definitiva el pantalà de Cales Fonts que Autoritat Portuària de Balears habilita de manera provisional durant la temporada turística per atendre la necessitat d'amarratges de les embarcacions en trànsit. Aquest pantalà donarà cabuda a un màxim de 10 barques auxiliars al mateix temps i, després de la prova pilot del moll flotant dels últims quatre anys que ha resultat molt satisfactòria parell els comerciants de la zona, s'ha decidit construir una infraestructura definitiva per facilitar el amarratge temporal a Cales Fonts de les persones que han fondejat seves embarcacions que a Cala Teulera o en les marines esportives del port de Maó.


El termini d'execució d'aquestes obres és de tres mesos i el pressupost ascendeix a 91.947 euros.

 
Enllaços Relacionats
Declaracions del batle, Lluís Camps

Ajuntament des Castell