Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Consell i ajuntaments acorden prioritzar les inversions en obra pública que apostin per la millora del cicle d’aigua i la sostenibilitat energètica

Consell i ajuntaments acorden prioritzar les inversions en obra pública que apostin per la millora del cicle d’aigua i la sostenibilitat energètica16 d'abril de 2020

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, els vuit alcaldes de l’illa, i la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, es van reunir ahir una setmana més per valorar la situació actual de Menorca, i de cada municipi en concret, davant la crisi generada per l’emergència sanitària de la Covid-19 amb la finalitat de sumar esforços i compartir i trobar solucions comunes.

Durant la reunió, el Consell i ajuntaments van estar debatent sobre la urgència d’elaborar una estratègia d’inversió pública a nivell insular conjunta per fer front als efectes col·laterals d’aquesta crisi sanitària. L’objectiu d’aquesta estratègia és incentivar i estimular l’economia i el treball durant els pròxims mesos per tal de reactivar de nou l’activitat econòmica a l’illa des de l’administració pública.

En aquest sentit, els representants de totes les institucions locals van arribar a un primer acord i van coincidir amb la necessitat de prioritzar, a l’hora de reestructurar els pressuposts generals, obres vinculades amb el cicle d’aigua i les energies renovables. Així, la finalitat és doble: per una banda es reactiven les obres públiques i per altra se segueix treballant amb el full de ruta marcat per Menorca per ser una illa referent en sostenibilitat i energies netes.

Aquest nou acord s’emmarca al gran acord i full de ruta ja acordat la passada setmana entre totes les corporacions de Menorca i sobre el qual se seguirà treballant per anar donant-li compliment i anar ampliant les mesures a aplicar.

Per altra banda, els representants institucionals de les corporacions locals van treballar amb la identificació dels tràmits administratius que des de les administracions públiques volen incloure al decret de flexibilitat administrativa el qual el Govern Balear està actualment treballant. D’aquesta manera es pretén agilitzar i flexibilitzar tots aquells processos administratius que poden suposar una barrera burocràtica per a la incentivació de l’economia local.

 

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell