Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
Consultes i suggeriments
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

L'alcaldessa Joana Escandell demana a Pedro Sánchez l’adopció de mesures perquè els ajuntaments puguin fer front a la crisi de la Covid-19

L'alcaldessa Joana Escandell demana a Pedro Sánchez l’adopció de mesures perquè els ajuntaments puguin fer front a la crisi de la Covid-19Des del consistori se sol·liciten mesures que permetin superar les limitacions financeres i pressupostàries que la llei imposa a les entitats locals

22 d'abril de 2020

El passat 3 d’abril, l’alcaldessa Joana Escandell va enviar una carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en la qual li demanava l’adopció de mesures per tal que les administracions locals puguin disposar de més recursos econòmics i financers per donar una millor resposta a les necessitats especials derivades de la crisi econòmica i social provocada per la Covid-19.

Entre les mesures sol·licitades, Escandell demana la flexibilització de la regla de despesa, així com la possibilitat d’emprar els romanents de què disposen els ajuntaments per posar en marxa polítiques socials i de reactivació de l’economia local.

A més, també se sol·liciten altres mesures, com el fet de poder disposar dels superàvits pressupostaris dels anys 2018 i 2019 sense les limitacions previstes en la llei, o la modificació de la normativa per poder realitzar contractes exprés, per tal que els consistoris guanyin en eficiència i agilitat.

La carta enviada des de l’Ajuntament des Castell va en la línia d’acció acordada en la darrera junta de batles de Menorca.

Per la seva banda, el director del Gabinet de la Presidència del Govern, Iván Redondo, ha respost la carta agraint la preocupació mostrada des del consistori, i manifestant “la ferma disposició del Govern de continuar posant en marxa totes aquelles iniciatives que siguin necessàries per donar resposta a l’impacte econòmic i social que aquesta emergència sanitària està provocant”.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell