El projecte de recuperació dels quarters segueix avançant

El projecte de recuperació dels quarters segueix avançantEl Ple aprova el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i les diferents administracions que permetrà convertir els quarters de s'Esplanada en un centre integrat de formació professional i una residència per a gent gran, així com la construcció de mig centenar d’habitatges de protecció oficial al clot de Santa Anna. 

12 de setembre de 2020

El Ple extraordinari celebrat ahir va aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament des Castell i les diferents administracions implicades en el projecte de conversió dels antics quarters des Castell en un centre integrat de formació professional i una residència per a gent gran, així com en la construcció de mig centenar d’habitatges de protecció oficial al clot de Santa Anna. 

El conveni és fruit de molts mesos de feina i permetrà continuar avançant en un projecte que suposarà un abans i un després per al municipi des Castell. 

Ara, l’aprovació per part del Ple dona llum verda a la signatura del conveni amb el Govern Balear, el Consell Insular de Menorca, l’Institut Balear de l’Habitatge i el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears.

Vots a favor de l'equip de govern i abstenció de l'oposició

El conveni es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern (PSOE i Som Es Castell) i l’abstenció de PP i PI. En aquest sentit, la batlessa Joana Escandell va assenyalar que “ens hagués agradat que tots els grups votessin a favor, perquè el projecte serà un revulsiu per al poble”.

Escandell també va recordar que amb la compra per part del Govern Balear dels quarters "va canviar tot l'escenari" i va subratllar que “posar cinc administracions d’acord i començar a fer feina és una cosa extraordinària”. La batlessa també va felicitar els tècnics “per tota la feinada que han fet, que ha permès posar sobre paper els acords polítics”. 

Per la seva banda, el portaveu de Som Es Castell, Oscar Gómez, va assegurar que “el més important és que el municipi guanya un institut, un geriàtric i uns habitatges de protecció oficial que abans no tenia”, i va apuntar que “ens hagués agradat que els matisos polítics s’haguessin deixat damunt la taula i tothom hagués recolzat aquesta proposta”.

Gómez també va recordar que "des de la creació d'aquest municipi, fa 250 anys, mai havíem aconseguit una instal·lació supramunicipal i ara amb el centre integrat d'FP ens tornarem a posar a nivell menorquí". 

Des del PP, Jaime Fedelich, va assenyalar que "el nostre vot serà d’abstenció perquè tenim dubtes, veiem que moltes coses es retrasen, i estem rallant d'un canvi de planificació urbanística que pot tardar anys i no podem evitar pensar que durant tot aquest temps el geriàtric que nosaltres teníem projectat ja estaria fet".

Finalment, Florencio Conde, regidor del PI, va explicar que "la nostra serà una abstenció en positiu, perquè creiem que és un conveni molt important per as Castell, però trobam a faltar un compromís de doblers, perquè hi pot haver molts compromisos, però si no hi ha doblers pel mig no farem res". 

COMPROMISOS DELS SIGNANTS DEL CONVENI

Amb el conveni, que se signarà pròximament, les diferents administracions i organismes implicats acorden la creació de dues comissions de coordinació i seguiment, i assumeixen els següents compromisos:

Govern de les Illes Balears

En virtut de l’acord, el Govern es compromet a cedir la titularitat de la parcel·la del Duc de Crillon al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, així com a conservar la titularitat i ús públics de la parcel·la del quarter Comte de Cifuentes.

A més, la Direcció General d’Arquitectura i Rehabilitació de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge es compromet a redactar el projecte del centre integrat de formació professional.

Ajuntament des Castell

Entre altres compromisos, l’Ajuntament des Castell es compromet a adequar la qualificació urbanística dels immobles objecte d’aquest conveni d’acord amb les finalitats descrites, així com a gestionar el centre de dia que es construeixi en el quarter del Duc de Crillon.

Consell Insular de Menorca

El Consell Insular de Menorca es compromet a gestionar la residència per a persones grans dependents que es construeixi en el quarter del Duc de Crillon. 

El Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears

El Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears es compromet a construir a l’antic quarter Duc de Crillon una residència per a persones grans dependents, que formarà part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència de les Illes Balears, així com un centre de dia per oferir atenció durant el període diürn a persones grans, amb l’objectiu d’afavorir la recuperació, el manteniment i la millora de l’autonomia personal i la qualitat de vida d’aquestes persones. 

També es compromet a cedir la titularitat i tots els drets que ostenta sobre la parcel·la del clot de Santa Anna a la Conselleria de Mobilitat i Habitatge per tal que es puguin construir els habitatges socials.

Institut Balear de l'Habitatge

L’IBAVI es compromet a construir habitatges socials a la parcel·la del clot de Santa Anna i a cedir la planta baixa de l’edificació a l’Ajuntament per a usos socials.
 

 
Contactar
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 registre@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell