Ajuntament des Castell
inici · avís legal · accesibilitat · rss · contactar  Cambiar de idioma al catalan  Cambiar de idioma al español 
Buscar
LOGO foto cabecera
Volver a la pagina de inicio Ir a la pagina de busqueda de informacion Email de contacto
Salutació del Batle Salutació del Batle

Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio
WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
Plaça Esplanada des Castell, diumenge 28 de juny a les 20 hores.

Es Castell escenifica la devolució de Menorca com a resultat del Tractat d'Amiens

El proper diumenge 28 de juny es commemorarà un cop més a la Plaça Esplanada des Castell, a les 20 hores, la hissada de la bandera del Regiment de Sòria després del Tractat d'Amiens

Es tracta d'una iniciativa que sota la denominació de Menorca Britànica organitzen conjuntament l’Àrea de Comerç i Turisme de l'Ajuntament des Castell, la Conselleria de Turisme del Consell Insular, El Govern Balear i el Consorci del Museu Militar de Menorca, des del mes de maig de 2013. La de diumenge que serà l'onzena ocasió que es celebra aquest acte i el primer de l'actual temporada turística.

Es Castell es traslladarà al 16 juny de 1802 mitjançant una "performance" amb personatges caracteritzats de l'època i una posada en escena al més pur estil militar de llavors. S’escenificarà el lliurament de Menorca com a resultat del Tractat d'Amiens, en que representants del segon batalló del Regiment de Sòria van rebre l'illa de Menorca de mans dels britànics. Està prevista la participació de vuit músics, dos genets, dos canons, quatre fusellers, vuit abanderats i vuit artillers. En definitiva, més del doble d'actors que en edicions anteriors.

Com és habitual, es dispararan dues salves de canó, complint les ordres de Carles III, que va manar a que tots els vaixells que passessin davant del Castell de Sant Felip havien de disparar els seus canons amb salves, a manera de salutació i com a gest d'obediència al rei.

Imatges relacionades
 

 
Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

 

Ajuntament des Castell

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12