Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

L'Ajuntament retorna un 26 per cent de la paga extra de Nadal als funcionaris aquest any i la resta en 2016


L'Ajuntament des Castell tornarà el proper dia 20 d'octubre el 26 per cent de la paga extra de Nadal que es va veure obligat a retenir els treballadors municipals en l'any 2012. El 50 per cent restant el cobraran el 20 gener 2016 .

Cal recordar que l'Ajuntament d'Es Castell, fent una encertada interpretació de la normativa laboral vigent, ja va fer un primer pagament al gener de l'any en curs corresponent al 24 per cent d'aquesta paga.

La quantitat a abonar als funcionaris i treballadors municipals, per aquest concepte, ascendeix a un total de 88.500 euros i arribarà a la totalitat de les persones que en aquell moment integraven la plantilla municipal. Això vol dir que les persones que en el termini de temps transcorregut s'han jubilat o han canviat de centre de treball recuperaran també la quantitat que van deixar de percebre quan estaven en actiu. En aquest cas, un total de 12 treballadors que ja no estan a l'Ajuntament té dret a recuperar la paga extra de Nadal que no van cobrar el 2012.

El Consistori ha tingut consignada aquesta quantitat des del moment en què va haver d'aplicar el RD 20/2012, de 14 de juliol, pel qual el Govern va establir l'obligatorietat en les institucions d'aplicar retallades a les retribucions com a mesura per reduir el deute públic .

L'Ajuntament des Castell entén que, malgrat tot, no era lícit aplicar una normativa perjudicial per als funcionaris trencant el principi d'irretroactivitat de les lleis. Tot esperant les recents disposicions, l'equip de govern municipal ha treballat per poder restituir com més aviat als treballadors la quantitat que la llei li permet ara abonar.

La regidora de Personal, Begoña Mercadal, ha donat a conèixer aquesta disposició als representants sindicals durant la reunió que avui dimarts ha mantingut amb el comitè d'empresa.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell