Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Es Castell redueix l'IBI fins a un 8 per cent

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Es Castell reduirà el 2016 l'impost municipal de l'IBI. Aquesta iniciativa, prevista en els pressupostos de l'any que ve, implica que el consistori ingressarà 240.000 euros menys, una quantitat que, segons afirma l'alcalde Lluís Camps, "es quedarà a les butxaques dels ciutadans". Aquesta quantitat representa fins a un 8 per cent de l'Impost de Béns Immobles en molts dels rebuts de l'any 2016 i la baixada del mateix es produirà arran de la revisió cadastral sol·licitada per l'Àrea d'Hisenda, Patrimoni Municipal i Serveis Generals.

Els Pressupostos Municipals de 2016 de l'Ajuntament des Castell ascendeixen a 6.187.394,78 euros, un 2,74% més en comparació amb els pressupostos de l'exercici actual causa de l'increment dels ingressos corrents.

Aquests pressupostos garanteixen l'estabilitat pressupostària i la sostenibilitat financera, de manera que el recurs del crèdit no s'utilitzarà i el capítol d'inversions es dotarà amb fons propis, a causa de la pèrdua de finançament supramunicipal provocada per la previsió a la baixa en les aportacions del CIM a través del PIC 2016. Els projectes més importants que l'Ajuntament executarà l'any que són l'obertura de dues noves pistes de pàdel, la construcció està a punt de finalitzar, la millora de les cases consistorials que permetrà el trasllat de la Biblioteca Municipal al seu nou emplaçament i la recuperació patrimonial dels túnels de defensa de la Plaça Esplanada, amb l'objectiu de revitalitzar l'activitat turística i comercial del municipi.

També es contemplen en aquests pressupostos la millora de la mobilitat i els aparcaments en el nucli urbà i del transport públic a les urbanitzacions de Trebalúger i Sol de l'Est, el condicionament de la seguretat a la Plaça Esplanada, l'embelliment de l'accés al municipi des de la carretera principal i el manteniment de les instal·lacions esportives.

En el capítol de despeses cal destacar el descens d'un 4,66 per cent en béns corrents i serveis. És important destacar aquí el descens del cost del subministrament elèctric en l'enllumenat públic que suposa un estalvi energètic i econòmic valorat en 30.000 euros.

L'apartat de transferències corrents experimenta un increment d'un 4,32 per cent, motivat especialment per l'aparició de despeses referents als serveis socials, ja que les necessitats del municipi en aquest àmbit han crescut considerablement a causa de la situació econòmica actual.

Els Pressupostos de 2016 inclouen també l'augment d'un 1 per cent del sou dels funcionaris municipals i la devolució del 50 per cent de la paga extra que es va retenir als mateixos en 2012.

D'altra banda, es mantenen les taxes dels serveis de l'àrea social, esports i cultura, tot i que són molt deficitaris i, a més, sent conscients de la importància del foment de l'esport i de les activitats dirigides als més joves, es s'incorpora com un repte important la millora contínua del nou pavelló poliesportiu, el camp de gespa i altres instal·lacions esportives.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell