Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          

Es Castell rebutja la retallada de metges d'urgències de l'Hospital Mateu Orfila

Una representació dels metges que subscriuen la protesta en contra de la retallada de facultatius del servei d'urgències de l'Hospital Mateu Orfila ha visitat aquest matí l'Ajuntament de la localitat.

L'alcalde, Lluís Camps, i el primer tinent d'alcalde, Florencio Conde, han rebut als metges i han atès les seves explicacions sobre la proposta de la gerència de l'Hospital que pretén destinar dos metges del servei abans esmentat a les urgències d'Atenció Primària, concretament al centre de salut Dalt Sant Joan de Maó.

Els metges han posat de manifest la seva preocupació per una decisió que qualifiquen de "maldestre i irresponsable" perquè "suposa reduir el nombre de facultatius del centre sanitari de referència de l'illa, sobre el qual pivoten molts altres serveis". De fet, dels onze metges actuals es passaria a nou, fet que suposa una retallada de gairebé el 20 per cent de la plantilla i provoca un "greuge comparatiu insultant" amb les plantilles d'urgències a l'hospital de Manacor, amb 25 facultatius, Inca, amb 22, i Can Misses amb 21.

A més, afegeixen, "es tracta d'un servei que durant aquests últims anys han assumit, sense substituts, les baixes laborals, les vacances o les reduccions de jornada".

L'equip de govern municipal ha traslladat als metges la seva preocupació perquè es tracta d'una decisió que afecta negativament els veïns d'Es Castell en particular ia tots els habitants de Menorca en general.

L'alcalde Lluís Camps ha manifestat que resulta molt difícil arribar a comprendre aquesta decisió si es té en compte que el Govern ha manifestat en diverses ocasions des de l'inici de la legislatura que no hi haurà més retallades en Sanitat i, de fet, ha incrementat el pressupost global d'aquesta àrea un 6 per cent i el de personal un 12 per cent. Camps afirma que en comparació amb les altres illes de l'arxipèlag Menorca resulta la més perjudicada.

A causa d'això, l'alcalde del municipi ha sol·licitat una reunió urgent amb el gerent de l'IB-Salut a Menorca, Antoni Gómez Arbona.

 
CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell