Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell - Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12
 
 
     
 
 
Seu Electrònica


Indicadors de Transparència

Ràdio

WebCam Sant Jaume


Certificat de resident per a viatjar
Carpeta Ciutadana
Bústia de SuggerènciesComerços

Perfil del contratant
Policia Local
Proteccio civil
Escola de Música


Residus Sòlids Urbans
LOGO
          
 
S'ha canviat la data al diumenge 8 de maig, a les 12.00 hores.

Es Castell escenifica la devolució de Menorca tal com es va acordar al Tractat d'Amiens.

El proper diumenge 8 de maig, a les 12.00 hores, s’escenificarà, un cop més, a la Plaça Esplanada des Castell la devolució de Menorca a Espanya per part de Gran Bretanya el 1802.

Tal com es va acordar en el Tractat d'Amiens de 1802, Menorca havia de ser retornada pels anglesos a la corona espanyola. La cerimònia de lliurament es va dur a terme el 16 juny 1802, el II Batalló del Regiment de Sòria representava a l'exèrcit espanyol i el 17 Regiment de Línia a l'exèrcit britànic. Està hissada la bandera del 17 regiment britànic, s'arriarà alhora que s'hissa la bandera del Regiment de Sòria, simbolitzant amb la hissada d'aquesta, la sobirania espanyola.

Aquell dia, dos canons de campanya van disparar 21 salves d'honor, per raons òbvies, avui es disparen dues salves d'honor, una pels artillers espanyols del Regiment de Sòria i l'altra pels artillers britànics del Regl. 17 de línia.

Amb aquest acte es Castell es traslladarà a l’any 1802 amb personatges caracteritzats de l'època i una posada en escena al més pur estil militar de llavors, amb la participació de músics, genets, canons, fusellers, abanderats i artillers.

Aquestes representacions històriques estan emmarcades en les rutes històriques culturals, més en particular, a la Menorca Britànica, patrocinades pel Consell Insular de Menorca, i organitzat pel Consorci del Museu Militar de Menorca i l’Àrea de Comerç i Turisme de l'Ajuntament des Castell.

Per les normes de seguretat d'aquesta representació històrica, preguem a tot el públic assistent, que es col·loquin a banda i banda de la formació, deixant lliure, la part frontal on apunten els canons.

 
Imatges relacionades
 

CONTACTAR
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per gestionar els tràmits dels diferents departaments, fer una consulta o obtenir informació, fer un suggeriment, una queixa o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament.

Plaça Esplanada, 5 - 07720 Es Castell Telèfon: 971 36 51 93 - Fax: 971 36 54 12 alcaldia@aj-escastell.org Carpeta Ciutadana Seu electrònica
Ajuntament des Castell